Alumnes del curs

En aquesta pàgina podeu visualitzar els perfils dels alumnes del curs "Obrint la Ciència: com construir ponts entre investigació i societat" per a cada seu: Barcelona, Girona i Palma de Mallorca.


Aida Peña ha estudiat Biologia a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i durant la carrera ha realitzat pràctiques a diferents laboratoris de Barcelona i també a Costa Rica. Actualment està cursant el Màster en Anàlisis Clíniques a la mateixa universitat. Porta a terme el projecte de màster al laboratori d’Inestabilitat Genòmica i Càncer de l’IRB Barcelona.

Bibiana Juan és doctora en Ciència i tecnologia dels aliments per la UAB. Actualment és professora lectora al Departament de Ciència animal i dels aliments de la UAB i és investigadora adscrita al Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA).

Cecilia García estudió Biología en la Universidad de Oviedo. El último curso como Erasmus en Francia. Desde 1999 trabaja como técnico de investigación en genética en laboratorios de Londres, Madrid y Barcelona. Entre 1998 y 2001 trabajó como lectora de español en escuelas de Londres y Francia. Ha participado en proyectos de Educación Viva en Barcelona. Asiste como voluntaria al CEIP Encants (escuela de educación viva).

Clara Duran és a la fase final de la seva llicenciatura de Ciències Ambientals a la UAB. Està realitzant el projecte final de carrera a L'ODC en col·laboració amb l'ICTA-UAB, analitzant la vinculació i activitats de divulgació entre la universitat (ICTA) i la societat. També analitza les oportunitats i dificultats amb què es troben els investigadors en aquesta tasca de comunicació de la seva recerca.

Clara Mestres és biòloga de formació, i sempre ha estat lligada a l'educació. Actualment té diferents projectes propis oberts de divulgació científica i de ciència (tallers, colònies, i projectes continuats en instituts i escoles de Catalunya) a part de col·laborar en altres projectes d'educació.

Daniel García es Físico de carrera, sismólogo de profesión en varios países, divulgador y comunicador de vocación. Actualmente cursa el Máster en Comunicación Científica, Médica y Ambiental en la UPF.

Elena Capel va estudiar Biologia a la Universitat de València i després va fer el Màster en Recerca Biomèdica de la Universtitat Pompeu Fabra per tal de començar el doctorat. Ha treballat durant 5 anys a la Fundació Irsicaixa i ara mateix està acabant d'escriure la seva tesi, la qual tracta l'evolució del VIH. 

Elisabetta Broglio és Biòloga i té un doctorat en Ciències del Mar. Treballa a l'Institut de Ciències del Mar del CSIC com a responsable de divulgació científica i s'encarrega també d'escriure projectes per finançar les activitats de divulgació. Intenta coordinar-se amb els investigadors del centre per al desenvolupament de les activitats de divulgació relacionades amb els projectes europeus.

Esther Marín actualment està acabant la seva tesi doctoral al CRAG-UAB sobre el control genètic de la floració. Ha cursat un parell de màsters relacionats amb comunicació científica (UPF) i ciència en societat (UB). Ha treballat, en col·laboració amb l'OCC, en l'organització de les jornades "Les cares de la nostra ciència" (2007) i "La setmana del cervell" (2007). 

Ferran Codina és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra i l'any passat va realitzar un màster en Integració Europea a l'Universitat Autònoma de Barcelona. Durant aquest temps realitzà estades de pràctiques tant a Convergència democràtica de Catalunya com a la UGT, on va participar en el projecte europeu ICARUS sobre els comitès d'Empresa Europeus.

Gemma Fornons és llicenciada en Química (IQS-URL) però des de què va acabar la carrera ha volgut orientar-se cap a la comunicació científica; ara estudia comunicació audiovisual a la UOC i treballa al departament de comunicació de l'Equip de Recerca en Medicina Fetal i Perinatal Fetal i+D (FCRB - IDIBAPS). Paral·lelament, dóna classes de "Science in English" a ICCIC Escola d'idiomes i participa en MOOCs, etc.

Helena Gonzalez2006 B.Sc. Biology. University of Salamanca. Spain. 2007 B.Sc. Biochemistry. University of Salamanca. Spain. 2008 M.Sc Cancer biology and development. University of Salamanca. Master’s Thesis: “Molecular study of HDAC2 gene in human tumors”. 2008 M.Sc High school pedagogy. University of Salamanca. From 2009 PhD La Caixa Programme, Genomic Instability and Cancer Laboratory, IRB Barcelona.

Jordi Prat és llicenciat en sociologia per la UAB, havent cursat el primer cicle d’Enginyeria superior en telecomunicacions a la UPC. Amb experiència en diversos tallers artesanals, actualment és responsable de l’empresa www.interactua.eu dedicada al disseny i construcció de materials per a la divulgació científica.    

Josep Carreras es va llicenciar l’any 2010 en Biologia, especialitat Sanitària, per la facultat de Barcelona (UB). El Gener de 2012, va començar el màster de Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (que ofereix la Universitat Pompeu Fabra, a través de l’IdEC), del qual està fent les pràctiques actualment. Va estar treballant com a visitador mèdic durant un any, encarregant-se d’una cartera de productes relacionats amb la Salut mental. Més relacionat amb la comunicació científica, ha estat tres mesos de pràctiques a la Fundació “La Caixa”, fent tasques relacionades amb les xarxes socials, i properament iniciarà una altra estada a l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron (VHIR). Té una extensa experiència en el voluntariat relacionat amb el món del lleure i els esplais.

Laura Calvet ha estudiat ciències ambientals i actualment treballa com a post-doc a l'ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) de la UAB. La seva tesi doctoral va tractar sobre conservació biocultural i es van elaborar un catàleg de varietats locals, un pàgina web i un projecte d'apadrinament de llavors com a productes de difusió científica de la tesi.

Laura Peral és llicenciada en Biologia, en l'especialitat de Biologia marina que vaig cursar a la Universitat de La Laguna, a Tenerife. Està fent el projecte final del màster de la UB "Ciències del Mar i gestió del medi marí", a l'ICM (Institut de Ciències del Mar). Ara treballa a l' ICM de Barcelona en un projecte de divulgació, escrivint continguts didàctics per a escoles i instituts.

Lorena Tomás és doctora en Ciencias Químicas por la Universidad de Bath (UK). Licenciada en Ciencias Químicas en la Universidad de Zaragoza. Postgrado en Cooperación Internacional (URV - Tarragona). Actualmente trabaja como Manager de Comunicación y Divulgación Científica en el ICIQ-Tarragona. Ha trabajado durante 3 años en la Royal Society of Chemistry (Cambridge) como editoria de revistas científicas.

M. Carmen Martínez es doctora en Ciencias desde el año 1980, y actualmente es profesora del Departamento de Bioquímica y Biología Molecular de la Universidad Autónoma de Barcelona. Da clases en temáticas relacionadas con la citada área, y dirige un grupo de investigación en temas relacionados con la Biología Molecular y la biotecnología vegetal. 

Manel Lopez és llicenciat (1990) i doctor en veterinària (1995). Professor titular d'universitat a la Facultat de Veterinària de la UAB. Ex-degà de la Facultat de Veterinària (1998-2011) i ex-vicerector de recerca de la UAB (2011-2012).

Maria Josefa Sabriá és professora de Bioquímica des de fa trenta anys a la Universitat Autònoma de Barcelona. Imparteix classes a la Facultat de Medicina i a la Facultat de Biociències. També fa recerca en neurociència bàsica i per això forma part de l'Institut de Neurociències de la UAB. 

Marta Portero té la llicenciatura en Psicologia per la UAB (Juliol 2009). Master en Neurociències per la UAB (Juliol 2010). Contracte FPI per la UAB, Facultat Psicologia, Departament Psicobiologia (Setembre 2009-Setembre 2013). Realització de la tesis doctoral en Neurociències i professora de l'assignatura Fonaments de Psicobiologia. 

Marta Palomo és doctora en biologia i Màster en Comunicació Científica. Actualment està treballant com a comunicadora en un projecte europeu que combina ciència i art i com a periodista per mitjans de comunicació, com per exemple l'agència SINC.

Marta Curriu té la llicenciatura en Biologia (2002-2007) per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Recerca Biomèdica (2007-2008) Universitat Pompeu Fabra. Màster en tractament i patogènesis de la Sida (2011-2012). Universitat Autònoma de Barcelona. Doctorat en Immunologia (2009-2012) Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat a l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa (2007-2012). 

Martí Burriel és ambientòleg recentment llicenciat. Ha acabat la carrera amb un projecte al Brazil fent un estudi sobre l'impacte que tenen les economies d'explotació intensiva sobre les tradicionals. A més, és un projecte divulgatiu on s'introdueixen eines de divulgació com la realitat augmentada, els codis QR o els reportatges. Ha fet pràctiques al programa Espai Terra, dirigit i presentat pel Dr. Tomàs Molina.

Melchor Sanchez es icenciado en Biotecnología. Master en biofisica. Máster en química teórica i computacional. Experiencia profesional: Septiembre 2010 - Actualidad Estudiante de doctorado. Diciembre 2011 -Actualidad: Miembro de la comisión de comunicación de ASBTEC (Asociación Biotecnólogos Cataluña). Diciembre 2012 - Actualidad: Miembro de la comisión de Comunicacion de YEBN (Young European Biotech Network). 

Montserrat Cartañà va estudiar Ciències de la Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona (1992-1996) i després de treballar en diferents mitjans de comunicació (premsa escrita, ràdio i televisió) actualment està treballant al Gabinet de Comunicació i Relacions Externes de la Universitat Rovira i Virgili i és tècnica de Comunicació del Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud.

Núria Castelltort ha estudiat Ciències del Mar. Màster Professorat de Secundària, (especialitat biologia/geologia). Expèriencia professional: Planétè Sciences de Toulouse (centre d'educació cinetífica), Museu Agbar de les Aigües. Actualment al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Núria Radó és llicenciada en Biologia (UPF, 2008). Màster en Genètica i Evolució (UB). Actualment, a punt de dipositar la seva tesi feta al grup de Genòmica Evolutiva (GRIB, PRBB). COM.CIENTÍFICA: Responsable secció ciència (Revista VALORS 2005-2012). Col·laboració OmnisCellula (2010). Participant d'ACiènciaCerta (MataróRàdio, 2011). Impulsora de LAC (projecte extraescolar de ciència per joves finançat per la FECyT). 

Núria Serret és llicenciada en Periodisme. Ha treballat en mitjans de comunicació i en un gabinet de comunicació. Actualment treballa a la Universitat Rovira i Virgili com a tècnica de projectes de recerca.

Oscar Cusó 2007-2013 Biologia UAB. Ha cursat les assignatures troncals de la branca d'Ecologia i Biologia Vegetal juntament amb assignatures obligatòries de totes les modalitats. 2009-2013 Comunicació Audiovisual UAB. Especialització en televisió. 2011-2013. Realitzador de vídeos sobre Biologia Vegetal i Reproducció assistida. 2013. Cugat.cat. Becari.

Paula López es Licenciada en Biología por la Universidade da Coruña. Ha estudiado el Máster Interniversitario de Inmunologia (UB-UAB). Las prácticas de dicho Máster las realizó en el Servicio de Inmunología del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau donde trabajó sobretodo con citometría de flujo. Actualmente está en el segundo año de su tesis doctoral en el grupo de Peste Porcina Africana en el CReSA.

Raquel Ríos és doctora en química teòrica i computacional, i durant el doctorat va participar en diverses activitats de divulgació i comunicació de la ciència. Un cop finalitzada la tesi, va treballar dos anys com a tècnic de comunicació a l'Institut Català d'Investigació Química, i actualment treballa com a tècnic de suport al Centre de Recerca per a l'Educació Científica i Matemàtica (UAB).

Ricardo Bastos és biòleg de formació i actualment treballa com a investigador a l'Institut d’Investigacions Biomèdiques Agust Pi i Sunyer (IDIBAPS) a Barcelona. També és professor associat del Dept. de Biologia  Cel·lular i Immunologia de la Facultat de Medicina (UB). Desprès de fer el doctorat va fer una estada post-doctoral a la Harvard Medical School a Boston i a l’Institut Jacques Monod a París.

Rosa Turbau Valls, llicenciada en biologia humana per la Universitat Pompeu Fabra, màster en gestió dialogada de conflictes i mediació (especialitat comunitària i organitzacional) per la Universitat Ramon Llull i en possessió del Certificat d’Aptitud Pedagògica per la Universitat de Barcelona. Té experiència en docència en diferents centres educatius i ha treballat en projectes de divulgació científica amb Experimentàlia (Dani Jiménez). Ha creat i realitzat projectes d’educació en valors per l’Obra Social Fundació “la Caixa”. Actualment coordina el projecte Conviciència: convivències escolars de ciència i gestió dialogada de conflictes.

Rosario Martínez es doctora en Química por la Universidad de Murcia. Ha trabajado como profesora de Matemáticas, Física y Química en educación secundaria y también ha colaborado en la elaboración de materiales didácticos para estos niveles. Actualmente está cursando el Máster en Comunicación Científica, Médica y Ambiental de la UPF.    

Roser Farrés ha estudiat Biologia a la UAB. Actualment està treballant al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) fins a l'abril. Seguidament començarà amb un projecte ambiental de la Fundación Biodiversidad. 

Sandra Guardia      

Susana Argul és la directora i sòcia fundadora de l’empresa RE-CREA, Accions Culturals. Llicenciada en Biologia. Realitza estudis dins del camp de la Museologia, Màster en Comunicació Científica i Museologia per la Universitat Pompeu Fabra. Postgrau en Museologia Científica, Universitat de Barcelona. Ha escrit diverses obres de teatre de contingut científic per diferents centres de la ciutat.

- Alumnes de Girona

Aitana Oltra ha estudiat Ciències Ambientals, Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG), European Master in Water and Coastal Management. Treballa al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). Recerca (ecologia del moviment, SIG). Ciències Ciutadanes i experiments col·lectius. Elaboració d’un projecte de ciència ciutadana amb nens i noves tecnologies subvencionat per la Fecyt (Caçant el Tigre 2013).

Albert Lladó és màster en Societat de la Informació i el Coneixement, llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració i diplomat en Gestió i Administració Pública. Doctorand del programa Turisme, Dret i Empresa de la UdG. Tesi en curs: "El govern de les universitats públiques de Catalunya". Està treballant al Centre d'Innovació i Gestió de les Administracions Públiques (CIGAP) de la UdG com a director tècnic.

Anna Planas és doctora en Pedagogia per la UdG (2009). Llicenciada en pedagogia per la UAB  i amb els cursos de postgrau en Gestió i Polítiques Culturals i Participació Ciutadana i Comunicació. Professora lectora del Departament de Pedagogia de la FEP, amb docència als estudis d'Educació Social i al Màster Interuniversitari Joentut i Societat.

Astrid Ribot és estudiant d'últim curs de Física a la UB. 

Carmen Serra ha estudiat infermeria a la Universitat Blanquerna (promoció del 1999). Actualment té una plaça en propietat a l'Hospital Josep Trueta.

Chiara Romano es licenciada en Biología, y doctora en Biología Marina. Desde 2009 vive en Catalunya y trabaja en el Centre d'Estudis Avancats de Blanes del CSIC. Ha trabajado en diferentes proyectos internacionales de investigación sobre biodiversidad y conservación en Italia, Inglaterra y España.

Francesco Pititto ha estudiado Biología. Ha trabajado en empresas privadas y ahora trabaja en el Centre d'Estudis Avançats de Blanes.

Gemma Agell és llicenciada en Biologia per la Universitat de Girona. Actualment està treballant al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) fent feina de recerca i, durant els darrers anys, ha estat col·laborant en l'organització de les Jornades de Divulgació que es realitzen al centre.

Jamal Qualai està realitzant l'últim curs de Biotecnologia a la UdG. Està fent el projecte de final de grau en química bioinorgànica i biologia molecular i bioquímica del càncer.

Josep Tor ha realitzat la llicenciatura de Química a la Universitat de Girona. Col·labora amb la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital des de l'any 2010 realitzant sessions de divulgació científca a estudiants de primària, secundària i batxillerat. 

Judit Fullana és doctora en Pedagogia per la Universitat de Girona. Professora Titular de l'àrea de Mètodes d'Investigació i diagnòstic en Eduació del Departament de Pedagogia. És investigadora del Grup de Recerca en Diversitat de l'Institut de Recerca Educativa de la UdG. Fa docència als estudis de Grau d'Educació Social i al Màster d'Educació i Diversitat de la Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG.

Laura Ganzer és llicenciada en Biologia. Ha treballat 5 anys en col·laboració i contractada en diversos projectes d'investigació del Departament de Botànica i Fisiologia Vegetal de la Universitat de Barcelona, CEAM i CREAF. Actualment, exerceix de professora associada a la Universitat Pompeu Fabra en el Grau de Biologia Humana.

Magda Parera és llicenciada en Química a la universitat Ramon Llull (Institut Químic de Sarrià) des de l'any 2008. El 2010 acabà el màster MECHMOD (Medicinal Chemistry and Molecular Design) de la Universitat de Girona i va començar el doctorat en Ciències Experimentals i Sostenibilitat, formant part del grup METSO, especialitzat en la síntesi de compostos orgànics catalitzada per metalls de transició.

Majid el Hamdi is PhD. Student in Institute of Computational Chemistry and catalisis (IQCC). He started his study from 2009 under supervision of Pr.Dr. Miquel Solà and Dr. Jordi Poater. His area of study is aromaticity and metal clusters. He has done many science projects at level national and international. During these years, he's learned several things where give him to improve his scientific skills.

Maria Pallisera ha estudiat pedagogia. Està treballant com a professora al departament de pedagogia, impartint docència fonamentalment al Grau en Educació Social. Forma part del grup de recerca en diversitat, on realitza investigacions sobre inclusió social i educativa de persones amb discapacitat. 

Marta Bagot ha cursat la diplomatura d'infermeria a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment treballa a l'hospital Dr.Josep Trueta de Girona.

Mercè Cepeda ha cursat la Diplomatura en Infermeria cursada a la UdG durant els anys 2002-2005. Postgrau en Nutrició clínica i social realitzat a la UOC l'any 2012. Treballa com a Infermera a l'Hospital Josep Trueta des de l'any 2005, actualment a l’àrea de neurologia i neurocirurgia. Va treballar com a coordinadora d'assaigs clínics a l'IdibGi a l’àrea de neurologia durant els anys 2006 - 2009.

Paula Ronda estudià a la Universitat de Vic la diplomatura d'Infermeria Actualment treballa a l'hospital Dr.Josep Trueta de Girona. 

Salvador Simó és professor de la FCSB de la UVic. Acreditat Prof. Contractat Doctor ANECA. Director del màster de Treball (Xile). Coordinador del projecte internacional sobre Determinants socials de la Salut; i del projecte d'Emprenedoria ECOSPORTECH. Dr. en Educació Inclusiva; MBA Executive (maig 2013); Traductor i Intèrpret; Terapeuta. 

Susanna Barquero ha estudiat a la universitat de Vic i és diplomada en Infermeria. Ha realitzat el Master en promoció de la salut per la UDG i actualment cursa el programa de doctorat per la UdG. Està treballant a l'hospital universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

Tània López ha finalitzat la llicenciatura en Química recentment. Ara mateix i des del curs 2011-2012, fa divulgació científica per escoles i instituts a través de la UdG.

Veronica Cruz ha estudiat a la universitat de Vic i és diplomada en Infermeria. Ha realitzat el Master en promoció de la salut per la UDG i actualment cursa el programa de doctorat per la UdG. Està treballant a l'hospital universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

Alumnes de Palma de Mallorca

Alexandra Steckbauer es de Austria y estudio Biología allí en las Universidades de Salzburgo (Bachelor) y Viena (Master). Ahora está trabajando en el IMEDEA (Esporles, Mallorca) y realiza su tesis doctoral en el Departamento de Cambio Global (Marine Science). El tema de su tesis es la hipoxia en el mar en covariación con mayor temperatura y el CO2 en la atmósfera (la acidificación del océano).

Ana Morillas es licenciada en Ciencias Biológicas por la Universitat de les Illes Balears (UIB). Desde 1988 trabaja en el Centro Oceanográfico de Baleares (COB) del Instituto Español de Oceanografía. Ha participado en múltiples proyectos de investigación relacionados con los recursos marinos y desde enero de 2009 es responsable de comunicación y cultura científica del COB.

Ana Bonilla es licenciada en Bellas Artes, con el Curso de Adaptación Pedagógica por la UCM. Con estudios de Antropología en la UB. Experiencia en talleres de artes plásticas con niños y jóvenes. Trabajo de maquetación y soporte gráfico para presentación de Tesis Científicas. Con un cómic de divulgación publicado con Catarata-CSIC sobre la Exp. Malaspina, actualmente realizando otro para proyecto europeo ATP.

Antoni Bennàssar és professor del Departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears. Editor de la revista online de divulgació científica Naturalment, realitzada per estudiants de grau de la UIB.

Arancha Lana estudio Física de la Atmósfera en la UCM (Madrid), y tras unos años trabajando en divulgación en el MNCT (Madrid), empezó su carrera investigadora. Primero en el ICM-CSIC (Barcelona) haciendo el doctorado en Ciencias del Mar, y actualmente en el IMEDEA-CSIC (Mallorca), con un contrato post-doctoral.

Aurore Regaudie es doctora en biología marina. Ha hecho su doctorado en el IMEDEA con Carlos Duarte.

Carmen Hermida

Cristina Acedo es licenciada en Ciencias Económicas y Empresariales. Licenciada en Antropología Social y Cultural. Máster en Cognición y Evolución Humana. Es becaria FPU en la Universidad de las Islas Baleares y realiza el doctorado. Actualmente en fase de contrato.

Dora Romaguera va estudiar Farmàcia (2002, Universitat de Barcelona), un Màster de Salut Pública i Nutrició (2003, London School of Hygiene and Tropical Medicine) i un Doctorat en Nutrició Humana (2007, UIB). Al 2007 va fer un postdoc a l'Imperial College London i des d'abril del 2012 és investigadora a la Unitat d'Investigació de l'Hospital de Son Espases (Mallorca) amb un contracte Ramon y Cajal.

Fernando Tur ha estudiat Química i fet un doctorat en Química Orgànica a la UIB. Actualment està treballant com a professor associat del departament de química de la UIB al grau de Química. És investigador d'un grup de recerca del IUNICS. Ha estat treballant a la industria biotech participant en diversos projectes d'investigació.

Francesca Luculano es licenciada en Biología Marina por la Universidad de Trieste, en Diciembre 2009. Máster en Cambio Global en 2011 por el programa UIMP/CSIC. Desde Noviembre 2011 es estudiante de doctorado (beca Jae-predoc) en IMEDEA, departamento de Cambio Global. Estudia el efecto de la radiación solar y otras forzantes del cambio sobre el "color" del océano y sus implicaciones por el ciclo del carbono.

Francisca Molinos és llicenciada en Ciències Físiques per la UAB i Enginyera Tècnica en Informàtica per la UIB. Professora de secundària de Física i Química, professora associada del departament de Física de la UIB. Coordinadora dels projectes Demotec i Demolab de la UIB.

Gema Hernan es licenciada en Biología con un máster en Ciencias del Mar por la Universidad de Barcelona. Realizó la tesis de máster en el IDAEA participando en la expedición Malaspina. Obtuvo una beca COST para proyecto Assemble entre el CCMAR-Universidade do Algarve y el CEAB. Actualmente disfruta de una beca del Govern Balear para realizar su doctorado en el IMEDEA en el Dep. de Ecología y Recursos Marinos.

Gerardo Gómez es becario de investigación FPI 2011, doctorando en cognición y evolución humana en el grupo EvoCog de la Universitat de les Illes Balears. Máster en Antropología Física y Forense, Universidad de Granada, 2011. Licenciado en Antropología Cultural, Universidad de Granada, 2008. Licenciado en Filosofía, Universidad de Granada, 2008.

Immaculada Sans és llicenciada en Pedagogia per la UIB. Està treballant com a tècnica a l'Oficina de Suport a la Recerca de la UIB, la qual depèn del Vicerectorat d'Investigació.

Ines Castejon es licenciada en Ciencias del Mar por La Universidad de Cadiz (1998-2003). Beca AECID (2004-2006). Beca CSIC (2007-2011). Doctora en Biologia por la Universidad de las Islas Baleares/IMEDEA (2011). Actualmente desempleada. 

Ines Mazarrasa se licenció en ciencias biológicas en la Universidad Complutesense de Madrid. Tras un periodo de prácticas de introducción a la investigación en el IMEDEA-CSIC, hizo el máster en Cambio Global del CSIC. Obtuvo una beca del Gobierno Balear para hacer la tesis doctoral en el IMEDEA, en el grupo de Cambio Global. Su tesis trata del papel de Posidonia oceánica como sumidero de CO2.

Ismael García es licenciado en Comunicación Audiovisual por la U. de Salamamanca y licenciado en Publicidad y RR.PP. por la U. de Valladolid. Ha trabajado en medios y agencias de comunicación. Actualmente desempeña labores de comunicación y cultura científica en el Laboratorio Internacional en Cambio Global (LINCGlobal) centro mixto entre el CSIC y la U. Católica de Chile. 

Joan De Pedro es Decano de la Facultad de Enfermería i Fisioterapia. Profesor del Departamento de Enfermería y Fisioterapia, impartiendo la asignatura de bases metodológicas en ciencias de la salud. Miembro del Grupo de Investigación en Evidencia, Estilos de Vida y Salud.

Johnna Holding es estudiante de doctorado en el departamento de Cambio Global en el Instituto Mediterráneo de Estudios Avanzados del UIB y CSIC. Está en el último año de tesis, la cual trata de estudiar los efectos del cambio climático (incremento de temperatura y concentración de CO2, y el endulzamiento del océano polar) en las comunidades planctónicas y el metabolismo.

Josep A. Pérez és professor de psicologia a la UIB. És doctor en psicologia i treballa i investiga sobre el desenvolupament psicològic.

Juan Fernández és llicenciat en Física i actualment realitza el seu doctorat en dinàmiques socials a l'IFISC.

Lara Silvia Garcia ha estudiado Ciencias Ambientales en Madrid y Sudamérica (2004-2009), realizado un máster en Espacios Naturales Protegidos en Madrid (2010), un máster en Cambio Global en Mallorca (2011) y actualmente disfruta de una beca Jae-Malaspina para realizar la tesis doctoral en Cambio Global y Oceanografía en el Istituto Mediterráneo de Estudios Avanzados.

Lorena Basso es bióloga y actualmente está realizando un doctorado en el tema del cambio climático. 

Margalida Miró és professora titular del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB. Docent en grau i postgrau sobre investigació qualitativa i crítica en salut. Les seves línies de recerca són: identitat professional, relacions de poder i relacions interprofessional en salut. És membre del Grup d'Investigació Critica en Salut (GICS) i de la "Red Española de Investigación Cualitativa" (REDICS).

Mauro Garcia estudió de 1981-87 en la Facultad de Medicina de Valladolid. 1988-1991: MIR en Psiquiatría. Hospital Ramón y Cajal. Formación en Psicoterapia de orientación humanista en la Universidad de Comillas de Madrid. 1997 Lectura de Tesis Doctoral en la Universidad de Alcalá de Henares. Actualmente es profesor Contratado Doctor UIB. Departamento de Psicología.

Miguel Cornelles ha estudiado Ingeniería de Telecomunicaciones en la UPC y es doctor por la Universidad Libre de Bruselas, Bélgica. Ahora está trabajando en el IFISC, con un contrato temporal, compaginando la docencia con la investigación. Lleva diez años realizando labores de investigación, incluyendo el doctorado.

Miguel Escalona es físico. 

Miguel Gonzalez es Ingeniero Técnico de Telecomunicaciones por la UPM.  Funcionario de carrera en el Cuerpo de Gestión de Sistemas e Informática de Administraciones Públicas. Tiene 25 años de experiencia profesional en centros de I+D privados y diversos destinos en la empresa pública.  Actualmente adscrito al CSIC como técnico dirigiendo el servicio de Sistemas de Información Geográfica (SIG) del IMEDEA.

Neus Oliver és llicenciada en Física i actualment, i des de fa dos anys, està realitzant els estudis de doctorat sobre dinàmica no lineal de làsers a l'IFISC. També és membre actiu de l'student chapter OSA-IFISC, que sovint realitza activitats de divulgació de la ciència a Mallorca.

Rocío Zamanillo és nutricionista i tecnòloga d'aliments per les universitats de València i Barcelona respectivament. Després va cursar un màster en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada a la UIB. Actualment està fent el doctorat dins del mateix programa. A Barcelona va treballar al CIBER d'epidemiologia i salut pública l'últim any de carrera i ha obtingut diferents beques des de llavors.

Rosa Lopez es profesora Titular de la UIB. Investigación en sistemas cuánticos. Transporte de carga y de espín en nanostructuras. Más de 40 publicaciones. 14 Physical Review Letters. 1200 citas según google citations  h=17.  

Rosario Cañas es licenciada en Ciencias Biológicas, especialidad Zoología y Community Manager en prácticas. Trabaja en el Servicio GIS del IMEDEA (CSIC-UIB). Tiene conocimientos de Inglés hablado y escrito, con la titulación "First Certificate" que expide Cambridge. Lleva 25 años trabajando en el CSIC, los 8 últimos en el IMEDEA y los anteriores llevando la Oficina de Anillamiento de Aves en la EBD (CSIC).

Veriozka Azeñas es licenciada en Ingeniería ambiental (Bolívia, 2007), Máster en Cambio Global (UIMP-UIB-CSIC, 2011). Experiencia investigadora: Proyecto: Análisis de Implantación de Innovadoras Cubiertas Ecológicas en Tejados y Paredes de grandes urbes de clima mediterráneo: 2011 – 2013. Cargo: Colaborador de proyecto (Becaria AECID). Becas MAEC-AECID» Octubre 2010- Septiembre 2013. 

Xavier Porte és llicenciat en Física per la Universitat de les Illes Balears. Màster en Física per la Universitat de les Illes Balears. Actualment està cursant els estudis de doctorat a l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexes. Està contractat pel CSIC amb una beca predoctoral FPI. També és membre de l'IFISC-OSA student chapter.